Background
Nieuws

Werkgever gehouden tot indexering pensioen

Werkgever gehouden tot indexering pensioen

advocaat partner Gommer Advocaten

Artikel Henny van de Hurk, Gommer Advocaten De werkgever is gehouden tot indexering van het pensioen als het een onvoorwaardelijke indexeringstoezegging betreft, zo blijkt uit een recente uitspraak van de Hoge Raad.

Artikel Henny van de Hurk, Gommer Advocaten

De werkgever is gehouden tot indexering van het pensioen als het een onvoorwaardelijke indexeringstoezegging betreft, zo blijkt uit een recente uitspraak van de Hoge Raad.

In het pensioenreglement van juli 1993 van de werkgever is een onvoorwaardelijke indexering aan de werknemers toegezegd. Er is een jaarlijkse indexering bepaald. Werknemers stellen dat de werkgever deze jaarlijks wisselende indexering over de jaren 2002-2017 niet correct heeft toegepast. De werknemers zijn in deze periode allemaal met pensioen gegaan. Zij vorderen alsnog nakoming van de indexering. Partijen verschillen met name over de inhoud van de indexeringsregeling. Voorts heeft de werkgever, na vooraankondiging daarvan, de indexeringsregeling per 1 januari 2018 aangepast door deze eenzijdig te wijzigen in een vaste jaarlijkse indexering met één procent. Deze indexering is ingekocht bij de pensioenverzekeraar Aegon N.V.

Lees verder >>


Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

De Nederlandsche Bank
5.600 - 8.800
Medior
Amsterdam
HVG Law
Max. 900
Student
Rotterdam
Finner.nl
Marktconform
Senior
Rotterdam