Wat brengt de Cyberbeveiligingswet?

Compliance Consultant ICT Recht

Afgelopen dinsdag ging eindelijk de internetconsultatie voor de implementatie van de NIS2 richtlijn (hierna NIS2), de Cyberbeveiligingswet, van start. Iedereen mag tot 1 juli feedback geven. Via dit blog delen wij onze eerste bevindingen, waarbij we focussen op governance, de zorgplicht en de meldplicht.

Blog Melanie van Leeuwen

Afgelopen dinsdag ging eindelijk de internetconsultatie voor de implementatie van de NIS2 richtlijn (hierna NIS2), de Cyberbeveiligingswet, van start. Iedereen mag tot 1 juli feedback geven. Dit is nog de conceptversie van de wet, maar geeft ons al wel inzicht wat de uiteindelijke wet zal worden. Via dit blog delen wij onze eerste bevindingen, waarbij we focussen op governance, de zorgplicht en de meldplicht.

Eerst meer lezen over NIS2? Lees meer in een van onze eerdere blogs of pak ons NIS2 Cheat sheet erbij.

Algemeen

De essentie van een Europese Richtlijn is dat de minimale verplichtingen overgenomen moet worden door de lidstaat. Nederland mag de Cyberbeveiligingswet dus niet versoepelen ten opzichte van de NIS2, maar mag een en ander wel strenger en specifieker maken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Cyberbeveiligingswet op veel punten een kopie is van de NIS2.

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.165 - 5.553
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht