Wanneer koop je off-the-shelf en wanneer pas je software aan?

journalist

In werkelijkheid beginnen veel klanten hun enterprise IT-stacks aan te passen om extra functies te krijgen die beter zijn afgestemd op hun bedrijf. De vraag is dan, wanneer moeten bedrijven commerciële off-the-shelf (COTS) software kopen en wanneer moeten ze software op maat maken?

IT-vendoren houden hun klanten graag zo lang en zo strak mogelijk ‘op de roadmap’. Als het klantenbestand het releaseschema van een leverancier volgt, upgraden ze en houden ze zich aan het aangeboden platform (of de toolset voor applicaties) en accepteren ze de meeste (zo niet alle) beschikbare mogelijkheden en functies, zelfs als ze niet alle softwaremogelijkheden benutten. De inkomsten voor de leverancier zijn gemaximaliseerd en ook de klant gaat tevreden weg. Nou ja, meestal. In werkelijkheid beginnen veel klanten hun enterprise IT-stacks aan te passen om extra functies te krijgen die beter zijn afgestemd op hun bedrijf. Deze stap heeft duidelijke voordelen, maar op de lange termijn is er een afweging in termen van compatibiliteit als de stack te scheef wordt. De vraag is dan, wanneer moeten bedrijven commerciële off-the-shelf (COTS) software kopen en wanneer moeten ze software op maat maken?

Allereerst moeten we niet vergeten wiens beslissing dit is. In het snel evoluerende landschap van informatietechnologie staan CIO’s aan het begin van een cruciaal besluitvormingsproces. Zelfgemaakte applicaties op maat maken of COTS-oplossingen van de plank halen, welke kies je wanneer?

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.165 - 5.553
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht