Vermogensbeheerders zijn in beweging en dat komt door deze trends

Credit Fund Analyst Morningstar

Voortdurende druk op de kosten voor fondsbeheer dwingt vermogensbeheerders tot consolidatie en expansie van hun aanbod, legt Morningstar-fondsanalist Jeana Doubell uit. Het is een van de trends in een veranderend landschap.

Robert van den Oever: 

Welkom bij Morningstar. Vandaag praat ik met Morningstar manager research analist Jeana Doubell, en we bespreken een aantal grote stappen die zijn genomen door Europa's grootste vermogensbeheerders nu deze bedrijven proberen te navigeren door de belangrijkste langetermijntrends in de sector.

Dus, Jeana, laten we beginnen met een blik op de wereldwijde vermogensbeheersector. Wat is de belangrijkste trend die deze vermogensbeheerders stuurt bij hun strategische beslissingen?

Jeana Doubell: 

Nou, we hebben eigenlijk een grote consolidatie in de markt gezien, specifiek tussen de grootste spelers in Europa. Dat kan komen door te profiteren van algemene inefficiënties in de markten of door de neerwaartse druk op vergoedingen. Dat is ook een voortdurende trend. Zo was een van de meest recente grote overnames die in de markt werd aangekondigd het vermogensbeheerbedrijf van BNP Paribas, dat het vermogensbeheerbedrijf van AXA zal overnemen. Dit zijn twee grote Franse beleggingsnamen. En het beheerd vermogen van de gecombineerde entiteit zal uitkomen op maar liefst 1,5 biljoen als we hun geldmarktfondsen meerekenen.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

ABN AMRO
5.847 - 8.353
Medior
Amstelveen
NN
3.973 - 5.676
Junior
The Hague
NN
4.686 - 6.694
Medior
The Hague