TNO lanceert open source tool voor geautomatiseerde cybersecurity

tno

Omdat cyberaanvallen in aantal, snelheid en vernuft toenemen, is het steeds moeilijker ze vroegtijdig waar te nemen, te analyseren en af te slaan. Hiervoor is automatisering van cyber security operaties nodig. TNO lanceert daarom een open source tool.

Omdat cyberaanvallen in aantal, snelheid en vernuft toenemen, is het steeds moeilijker ze vroegtijdig waar te nemen, te analyseren en af te slaan. Hiervoor is automatisering van cyber security operaties nodig. TNO lanceert daarom een open source tool die bedrijven en organisaties in staat stelt te experimenteren met geavanceerde technologie voor automatische beveiliging tegen en herstel na cyberaanvallen. De tool speelt ook een grote rol in twee Europese projecten, waarin TNO samen met partners onderzoek doet om zo snel en gefundeerd mogelijk op cyberdreigingen en cyberaanvallen te reageren.

Veel organisaties moeten in de huidige digitale wereld grote stappen zetten hun cyberweerbaarheid op voldoende niveau te houden. Organisaties die vitale diensten leveren, waaronder ook beheerders van fysieke infrastructuur, zijn bijzonder kwetsbaar voor cyberaanvallen.

Door de groeiende digitalisering van onze vitale infrastructuur moeten ook zij binnenkort geavanceerde cybersecurity tooling gaan toepassen. Alleen menselijk handelen om die aanvallen af te slaan, is lang niet meer voldoende.

Interoperabel

SOAR-tools (Security Orchestration, Automation and Respons) bieden een end-to-end oplossing om automatisch kwetsbaarheden op te sporen en daarop veelal zonder menselijke tussenkomst te reageren. Ze voeren automatisch zogeheten “security playbooks” uit.

Lees verder >>


Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.165 - 5.553
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht