Background
Nieuws

Staatssecretaris Van Rij over verruiming fiscale geheimhoudingsplicht

Staatssecretaris Van Rij over verruiming fiscale geheimhoudingsplicht

Demissionair staatssecretaris van fiscaliteit Marnix van Rij heeft een rapport naar de Tweede Kamer gestuurd over de fiscale geheimhoudingsplicht. Al tijden gaan er stemmen op die geheimhoudingsplicht te versoepelen.

Demissionair staatssecretaris van fiscaliteit Marnix van Rij heeft een rapport naar de Tweede Kamer gestuurd over de fiscale geheimhoudingsplicht. Al tijden gaan er stemmen op die geheimhoudingsplicht te versoepelen. Van Rij wil het volgend kabinet voorzien van opties tot een eventuele verruiming.

In het huidige tijdsgewricht is de roep om meer transparantie over de fiscale aangelegenheden van individuele belastingplichtige grote ondernemingen en zeer vermogende en/of beroemde personen steeds groter. Dit blijkt bijvoorbeeld uit recente verzoeken van het parlement om voorafgaand aan een openbaar debat fiscale informatie te verstrekken over ondernemingen of uit mediaberichten waarbij om een reactie wordt gevraagd ten aanzien van fiscale veronderstellingen over specifieke belastingplichtigen. Dit staat doorgaans op gespannen voet met de fiscale geheimhoudingsplicht die er juist op gericht is om individuele belastingdossiers niet openbaar te bespreken.

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.165 - 5.553
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht