Background
Nieuws

S&P Global onthult: minder dan de helft van de toonaangevende Amerikaanse bedrijven heeft een netto-nuluitstootdoelstelling

S&P Global onthult: minder dan de helft van de toonaangevende Amerikaanse bedrijven heeft een netto-nuluitstootdoelstelling

Market Intelligence

Een recente analyse van S&P Global werpt licht op de vooruitgang en uitdagingen waarmee toonaangevende Amerikaanse bedrijven worden geconfronteerd bij het bereiken van een netto-nuluitstoot.

Nu de wereldgemeenschap de inspanningen ter bestrijding van de klimaatverandering opvoert, is het belang van doelstellingen voor een netto-nuluitstoot scherp in beeld gekomen. Deze doelstellingen, die tot doel hebben de hoeveelheid uitgestoten broeikasgassen in evenwicht te brengen met de hoeveelheid die uit de atmosfeer wordt verwijderd, zijn van cruciaal belang voor het verzachten van de gevolgen van de klimaatverandering. Een recente analyse van S&P Global werpt licht op de vooruitgang en uitdagingen waarmee toonaangevende Amerikaanse bedrijven worden geconfronteerd bij het bereiken van een netto-nuluitstoot.

Impactpunten:

Het rapport onthult een aantal belangrijke inzichten:

  1. Beperkte acceptatie van netto-nuldoelstellingen: Slechts 45% van de toonaangevende Amerikaanse bedrijven heeft een netto-nul-emissiedoelstelling vastgesteld, wat de noodzaak van een grotere inzet voor duurzaamheidsinitiatieven onderstreept.
  2. Scope 3-emissiekloof: Terwijl bedrijven vooruitgang boeken bij het terugdringen van de uitstoot van Scope 1 (directe emissies) en Scope 2 (aangekochte elektriciteit), schiet de ambitie tekort voor Scope 3-emissies (gegenereerd door de hele waardeketen), met een gemiddelde reductiedoelstelling van slechts 11%. Deze kloof onderstreept het belang van het aanpakken van emissies die verder gaan dan directe operationele controle.

Lees verder >>


Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.165 - 5.553
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht