Schrijversdilemma: inhoud en leesbaarheid botsen

directeur Tekstbouwers

Olaf Geysendorpher: Elke tekstschrijver herkent dit dilemma: jij moet een perfect leesbare tekst schrijven, maar de inhoudelijk vakspecialist voegt een enorme berg nuances toe. De vakspecialist is bijvoorbeeld de jurist, fiscalist, compliance officer, IT-specialist, technisch manager, risk manager, etc.

”Ik krijg terug dat er feitelijke onjuistheden in je tekst zitten.” Een opdrachtgever reageert per e-mail op een tekst. De tekst was op zich goed genoeg, de leesbaarheid was goed, maar je had feiten ‘te vrij’ geïnterpreteerd. De inhoudelijke vakspecialist blijkt niet tevreden. Conclusie: einde opdracht.

Elke tekstschrijver herkent dit dilemma: jij moet een perfect leesbare tekst schrijven, maar de inhoudelijk vakspecialist voegt een enorme berg nuances toe. De vakspecialist is bijvoorbeeld de jurist, fiscalist, compliance officer, IT-specialist, technisch manager, risk manager, etc.

De nuances van de vakspecialist zorgen ervoor dat jouw mooie tekst aangevuld wordt met ‘saaie en overbodige’ details. Het zijn details die de leesbaarheid van jouw tekst geweld aan doen.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Belastingdienst
5.212 - 7.747
Medior
Apeldoorn
Gemeente Medemblik
5.631 - 7.417
Medior
Wognum
ING
5.060 - 8.143
Medior
Amsterdam