Pleidooi voor een beroepsoverstijgende Belastingacademie

Professor Nyenrode University

De belastingadviespraktijk heeft baat bij een goed functionerende Belastingdienst, terwijl de Belastingdienst belang heeft bij een competente belastingadviespraktijk. Daarom pleit prof. mr. dr. P.G.H. (Philippe) Albert voor een beroepsoverstijgende Belastingacademie.

Harry brengt zijn fiets naar de fietsenmaker met de boodschap: ‘De remmen van mijn fiets doen het slecht, kunt u daar eens naar kijken?’1 De fietsenmaker antwoordt: ‘Ik heb de fiets inmiddels een ander kleurtje gegeven, dus het remprobleem is opgelost.’2 Korte tijd later klaagt Harry opnieuw over zijn gebrekkig functionerende remmen,3 maar volgens de fietsenmaker is er niets aan de hand. De fiets is immers geverfd. Harry: ‘Je kunt mij nog meer vertellen, fietsenmaker, maar de remmen doen het gewoon niet!’4 Fietsenmaker: ‘Het probleem is nu echt verholpen. Ik heb het zadel lager gezet.’5 Harry: ‘Mijn geduld is op.’6

Maar ik wil het niet hebben over de lamlendige fietsenmaker (de box 3-wetgever), althans nog niet. Ik wil vooral een pleidooi houden voor een gezamenlijke Belastingacademie van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) en Belastingdienst. Daarom is het nuttig eerst aandacht te besteden aan de bestaande beroepsopleidingen.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.165 - 5.553
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht