Jennifer Op ’t Hoog (HDN): ‘Zichtbaarheid is niet ons doel, maar het is wel gaaf dat onze marktcijfers worden opgepakt’

HDN

Na een lange carrière bij Achmea ging Jennifer Op ’t Hoog vorig jaar aan de slag als directeur bij Hypotheken Data Netwerk (HDN). Jennifer zet zich onder meer in voor de uitvoering van het Convenant Brondata en duurzaamheid in de keten. Een interview.

Na een lange carrière bij Achmea ging Jennifer Op ’t Hoog vorig jaar aan de slag als directeur bij Hypotheken Data Netwerk (HDN). Jennifer zet zich onder meer in voor de uitvoering van het Convenant Brondata en duurzaamheid in de keten. “Sommige adviseurs zien duurzaamheid als een ‘moetje’, opgelegd door geldverstrekkers. Maar er zijn ook adviseurs die hier super mee omgaan en het al als integraal onderdeel in het financieel adviesgesprek behandelen.” 

HDN heeft onlangs de cijfers over het eerste kwartaal bekendgemaakt. Er zijn in de eerste drie maanden veel meer hypotheekaanvragen geregistreerd. Een toename van 26%. Dat staat nogal haaks op het beeld dat de woningmarkt het op dit moment moeilijk heeft. 

“Dit ligt iets genuanceerder. Begin vorig jaar stegen de rentes waardoor er een flinke dip in de hypotheekmarkt was. De oversluitmarkt viel helemaal weg. In onze cijfers wordt een vergelijking gemaakt met de hypotheekmarkt in het eerste kwartaal van 2023 en daardoor zie je op dit moment een enorme groei van het aantal aanvragen. De woningmarkt komt nu weer op gang. Dat zagen we overigens al in het vierde kwartaal van 2023 gebeuren.” 

Lees verder >>


Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

De Nederlandsche Bank
5.600 - 8.800
Medior
Amsterdam
HVG Law
Max. 900
Student
Rotterdam
Finner.nl
Marktconform
Senior
Rotterdam