Implementing a Sustainable Data Strategy across the Data Lifecycle

Senior Achitect IBM

In de afgelopen maanden is door de NCDD-werkgroep ‘Sustainable IT-Architecture’ gewerkt aan een paper over duurzaam data-lifecycle-management. Met trots brengen we dit paper onder uw aandacht en zijn benieuwd naar de reacties!

In dit paper worden zowel projectmanagers van organisaties als de IT- developers en architecten opgeroepen om kritisch te kijken naar de milieu-impact van de lifecycle van data en dit voor te zijn door duurzaamheid ‘by design’. Ronald Meijer (IBM) vat de hoofdboodschap van het paper pakkend samen: “Zorg ervoor dat wanneer je een opdracht krijgt om een systeem te ontwerpen of ontwikkelen je duurzaamheid vanuit een dataperspectief vanaf het allereerste begin meeneemt, dus vanaf de planning tot en met het verwijderen. Neem al die stappen mee in het ontwerp.”  

De aanleiding voor het schrijven van dit paper was een brainstorm die de leden van deze NCDD-werkgroep eerder hebben gehouden. De brainstorm ging over wat de belangrijkste architectuur-gerelateerde onderwerpen zijn met een focus op milieu-impact. Uit de ruim 50 onderwerpen die naar voren kwamen is een selectie gemaakt van de 5 belangrijkste. Data- lifecycle-management was één van deze belangrijkste onderwerpen. Hoe meer data er namelijk wordt gegenereerd, hoe meer er ook moet worden opgeslagen en verwerkt en dit heeft impact op het milieu. Werkgroepleden Pepijn van der Veen, Eloise Zhang en Ronald Meijer hebben de uitdaging opgepakt om dit onderwerp uit te diepen. 

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

PwC
Marktconform
Senior
Amsterdam
Flynth
8.009 - 11.903
Senior
Meerdere lokaties
Flynth
3.171 - 5.323
Medior
Meerdere lokaties