Hoe nu verder met de BOR?

Statsecretaris

Familiebedrijven en belastingadviseurs weten niet waar ze aan toe zijn bij fiscale bedrijfsoverdrachtsregelingen. Dat schrijft het Financiële Dagblad.

Afgelopen najaar, vlak voor de verkiezingen van november, nam de Tweede Kamer een voorstel aan om de toegang tot fiscale bedrijfsopvolgingsregelingen te verruimen tot aandeelhouders met heel kleine belangen. Het demissionaire kabinet wilde de BOR en DSR juist versoberen, door deze te beperken tot aandeelhouders met een belang van 5% of meer. Familiebedrijven en belastingadviseurs tasten nu in het duister over waar ze aan toe zijn.

Continuïteit

De fiscale opvolgingsfaciliteiten zijn bedoeld om de continuïteit van bedrijven bij generatiewisselingen te waarborgen. Het vorige kabinet vond echter dat de regelingen tot oneigenlijk gebruik van belastingvoordelen leidden. Daarom werd bepleit om de gedeeltelijke vrijstelling van schenk- en erfbelasting (BOR) en het uitstel van inkomstenbelasting (DSR) te beperken tot belangen van 5% of meer in de gewone aandelen van een bedrijf.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.165 - 5.553
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht