Hoe gebruik je predictive analytics in marktonderzoek?

CEO

In een artikel voor Greenbook gaat Michaël Chukwube (Oprichter & CEO bij Biz Tech Agency) dieper in op de markt voor voorspellende analyses in 2025. Daarbij gaat het om het extraheren van informatie uit data en die te gebruiken is om trends en gedragspatronen te voorspellen.

Bedrijven gebruiken voorspellende analyses voor verschillende scenario’s, zoals het voorspellen van klantgedrag, optimalisatie van de marketingstrategie en operationele efficiency. Voorspellende analyse omvat een combinatie van dataverzameling, datamining, statistische analyse en voorspellende modellering.

Modellen

Traditionele analyse is vooral beschrijvend en diagnostisch. Beschrijvende analyse geeft antwoord op de vraag wat er is gebeurd door middel van het herkennen van historische gegevenspatronen en trends. Het volgende niveau, diagnostische analyse, gaat nog een stap verder en vraagt zich af waarom iets is gebeurd – dit keer met behulp van data om de hoofdoorzaken van deze trends of patronen bloot te leggen. Predictive analytics doet het nog anders: toekomstgericht. Het beantwoordt de vraag wat we denken dat er gaat gebeuren. En dat doe je door een systeem te bouwen dat toekomstige gebeurtenissen voorspelt op basis van modellen die zijn getraind met gegevens uit het verleden.

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.165 - 5.553
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht