Governance & compliance grootste uitdaging bij gebruik GenAI

87 procent van de organisaties in de Benelux heeft de intentie om het komende jaar te investeren in Generatieve AI (GenAI). Maar slechts 6 procent van de bedrijven die GenAI gebruiken, heeft dit ook volledig geïntegreerd in zijn reguliere processen. Dat blijkt uit het GenAI marktonderzoek van SAS,.

Uit een onderzoek van SAS blijkt dat 87 procent van de organisaties in de Benelux van plan is om het komende jaar te investeren in Generatieve AI (GenAI), maar slechts 6 procent heeft dit volledig geïntegreerd in hun reguliere processen. De Benelux loopt hiermee achter op de VS en China wat betreft de implementatie en het gebruik van AI. 

Hoewel 34 procent van de Benelux-organisaties nog in de testfase zit en 40 procent binnen één tot twee jaar GenAI wil gaan gebruiken, profiteren organisaties die GenAI inzetten al van voordelen zoals verbeterde klanttevredenheid en operationele efficiëntie. Governance en compliance vormen echter belangrijke obstakels, met dataprivacy en beveiliging als grootste uitdagingen. Ondanks deze hindernissen heeft 92 procent van de Benelux-respondenten die in GenAI wil investeren, hiervoor een budget gereserveerd. 

Volgens Véronique Van Vlasselaer van SAS is het belangrijk dat de Benelux snel schakelt om de concurrentie bij te benen en te profiteren van de technologische vooruitgang van GenAI.

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

De Nederlandsche Bank
5.600 - 8.800
Medior
Amsterdam
HVG Law
Max. 900
Student
Rotterdam
Finner.nl
Marktconform
Senior
Rotterdam