From Pessimism to Promise

Hoogleraar UU

In haar boek From Pessimism to Promise: Lessons from the Global South on Designing Inclusive Tech biedt Payal Arora, hoogleraar Inclusive AI Cultures, een diepgaand en overtuigend betoog dat het niet naïef is om optimistisch te zijn over onze digitale toekomst.

Gen Z en de toekomst van technologie

Wat betreft technologie zijn de krantenkoppen somber: algoritmes controleren en onderdrukken. AI zal de democratie en ons sociaal weefsel vernietigen en ons mogelijk zelfs tot uitsterven brengen. Hoewel legitieme zorgen deze angsten aandrijven, moeten we ook erkennen dat technologie jonge mensen iets ongelooflijk waardevols biedt: een zeldzame ruimte voor zelfverwezenlijking.

Op basis van inzichten in diverse mondiale contexten onderzoekt Arora wat Gen Z drijft om nieuwe technologieën aan te nemen. Het boek behandelt de verschuiving naar relationele ontwerpmethoden, het maken van ‘algoritmes van aspiratie’, hoe men digitale ruimtes voor seks, plezier en zorg opnieuw kan verbeelden, en wat we kunnen leren van feministische digitale activisten en vrouwencollectieven in het mondiale zuiden.

[....]


Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Morningstar
Marktconform
Medior
Amsterdam
Morningstar
Marktconform
Senior
Amsterdam
Lynx
Marktconform
Medior
Amsterdam