Forse toename complexe verzekeringsclaims verwacht door bouw duurzame energiebronnen

CEO GCube

De volgende golf van de bouw van hernieuwbare energiebronnen zal waarschijnlijk leiden tot een toename van complexe verzekeringsclaims als gevolg van defecten en menselijke fouten, zo blijkt uit een analyse van GCube Insurance in een nieuw rapport.

De analyse toont aan dat in het verleden de toegenomen offshore bouwactiviteit gepaard ging met een stijging van het aantal verzekeringsclaims, wat een cyclisch ‘boom en buste’-patroon vormt. Fouten en defecten van aannemers zijn verantwoordelijk voor meer dan de helft van de wereldwijde claims voor offshore-constructies, terwijl  bijna de helft van de claims op het land worden veroorzaakt door ernstige Nat Cat- en extreme weersomstandigheden.  Deze uitdagingen, zowel on- als offshore, kunnen leiden tot vertraagde starttijden van projecten en een stijging van het aantal bouwclaims, die voor verzekeraars en vermogensbezitters tot de meest complexe behoren om te regelen.

Fouten en defecten

Volgens GCube komt de bouw van projecten nog steeds in gevaar door fouten en defecten van aannemers, natuurrampen en extreme weersomstandigheden, terwijl de duurzame energiesector een nieuwe golf van wereldwijde bouwactiviteiten ingaat. “Deze uitdagingen, zowel on- als offshore, kunnen leiden tot vertraagde starttijden van projecten en een stijging van het aantal bouwclaims, die voor verzekeraars en asset owners tot de meest complexe behoren om af te wikkelen,” aldus de verzekeraar.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

ABN AMRO
5.847 - 8.353
Medior
Amstelveen
NN
3.973 - 5.676
Junior
The Hague
NN
4.686 - 6.694
Medior
The Hague