Eumedion roept op tot verbeterde governancerelatie tussen Nederlandse beursondernemingen en institutionele beleggers

CIO PGGM

Het is zaak dat institutionele beleggers meer gaan investeren in betrokkenheid bij de ondernemingen waarin wordt belegd (stewardship). En dat beursondernemingen een welwillende houding hebben om met institutionele beleggers en andere stakeholders een open, constructieve dialoog aan te gaan.

De grote beursondernemingen en de grote institutionele beleggers hebben een gedeelde verantwoordelijkheid om de grote maatschappelijke uitdagingen van dit moment aan te pakken. We moeten in de relatie tussen beursondernemingen en institutionele beleggers niet langer uitgaan van tegengestelde, maar van collectieve belangen en langetermijnverbondenheid. Het is hierbij zaak dat institutionele beleggers meer gaan investeren in betrokkenheid bij de ondernemingen waarin wordt belegd (stewardship). En dat beursondernemingen een welwillende houding hebben om met institutionele beleggers en andere stakeholders een open, constructieve dialoog aan te gaan.  

Dit is het doel van het vandaag door Eumedion gepresenteerde discussiepaper over de herijking van het Nederlandse stakeholdersmodel en de rol van institutionele beleggers. Het paper bevat aanbevelingen aan onder meer Nederlandse institutionele beleggers, beursondernemingen en de wetgever om tot een verbeterde governancerelatie tussen institutionele beleggers en Nederlandse beursondernemingen te komen. Het green paper staat centraal tijdens het Eumedion-symposium van 6 november. Eumedion nodigt alle belanghebbenden uit om tijdens of na dat symposium op het green paper te reageren. Eumedion zal dan, mede op basis van de input van alle reacties van belanghebbenden, in de loop van 2025 het definitieve position paper opstellen en presenteren.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Actor
65.000 - 85.000
Medior
Woerden
Rabobank
4.292 - 6.131
Medior
Utrecht
Rabobank
5.115 - 7.308
Medior
Utrecht