De toekomstkoffer van Bart Lambrechts

People Director Carglass

In de interviewreeks "De toekomstkoffer" worden CHRO's uitgenodigd om keuzes te maken die de toekomst van werk en HR vormgeven. Ze vullen een koffer met 5 items die hun visie over 20 jaar weerspiegelen.

In een tijdperk waarin veranderingen elkaar snel opvolgen, kijkt iedereen maximaal vier jaar vooruit. In onze nieuwe interviewreeks ‘De toekomstkoffer’ willen we CHRO’s daarom uitnodigen om op langere termijn te denken. Want de keuzes die zij vandaag (niet) maken, bepalen (grotendeels) mee de toekomst van werk en HR. We stellen hen voor een uniek scenario: ze krijgen de kans om een toekomstkoffer samen te stellen die pas over 20 jaar geopend zal worden. Deze koffer bevat 5 voorwerpen die hun visie en nalatenschap als HR-leiders weerspiegelen: het belangrijkste HR-thema dat de komende 20 jaar volgens hen aan belang zal winnen; een persoonlijke boodschap; een symbool van hun bedrijfscultuur; een persoonlijk item en een HR trend die volgens hen in 2044 nog steeds relevant zal zijn.

We trappen deze interviewreeks af met Bart Lambrechts, People Director bij Carglass, de specialist in het vervangen en herstellen van autoruiten. 20 jaar is hij er ondertussen aan de slag, ook al voelt het voor hem niet zo en bleef hij zichzelf en zijn rol constant heruitvinden. Hij heeft zijn carrière destijds niet gepland, maar was naar eigen zeggen ‘op de juiste momenten’ op ‘de juiste plaatsen’. Initieel wilde hij Psychologie studeren, maar het werd Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW), de opleiding waarin je voorbereid wordt om bedrijfsproblemen op een geïntegreerde manier aan te pakken. En dat bleek een goede voorbereiding, zo zegt hij, op de rol van HR: “Ik voel me een ondernemer met een HR pet. HR is een ondersteunende dienst die ervoor moet zorgen dat ‘de boot sneller vooruitgaat’. En dat zal ook in de toekomst zo blijven. HR zit wat dat betreft soms nog te veel op een eiland.”

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Actor
65.000 - 85.000
Medior
Woerden
Rabobank
4.292 - 6.131
Medior
Utrecht
Rabobank
5.115 - 7.308
Medior
Utrecht