De Innovaris: Jos Berkemeijer

Founder ELAVV

In haar blogreeks gaat Inge Lodder, chief of Actuaries bij Posthuma partners en eigenaar van ELAVV, op zoek naar innovaties binnen het vakgebied. In dat kader sprak ze met Jos Berkemeijer.

Lees meer over innoverende actuarissen, oftewel innovarissen. Dit omvat alle actuariële professionals die innovatieve oplossingen bedenken. Het doel van de blog is om actuariële professionals, econometristen en overige geïnteresseerden te inspireren om buiten de kaders te denken.

Bij deze nieuwe post lichten wij de carrière van Actuaris Jos Berkemeijer uit. Jos neemt veel kennis en ervaring mee en zoekt actief zijn netwerk op om anderen te activeren. Door een breed kennisgebied te hebben en zijn enorme leergierigheid voor verandering ben ik blij om hem als nieuwe innovaris te kunnen aankondigen!

Jos en ik hebben vorig jaar kennis gemaakt. Toen werd mij al gelijk duidelijk dat Jos een kartrekker is. Toen ik Jos voor de innovaris benaderde kreeg ik dan ook een enorme bak aan input, met bijna te veel mooie initiatieven om te kunnen belichten. Jos stond o.a. aan de wieg van bankverzekeringsproducten, Tulpenfonds (AOV voor zzp’ers) en het magazine The European Actuary. Jos kijkt buiten het kader, en doet dit voor bestuursorganen, werknemers en gepensioneerden. Hoe kan iemand zoveel tijd nemen om zijn (kosteloze) bijdrage te leveren aan de sector? Jos geeft aan dat het een levensinstelling is: je probeert in je leven anderen te helpen en een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren. Dat doet hij door zaken voor anderen begrijpelijk en besluitklaar te maken. Hij krijgt zijn energie van de groei en bloei van anderen of andere organisaties.

Hoewel het lastig is om één van Jos zijn vele initiatieven te kiezen, haal ik persoonlijk veel energie en kennis uit de Actuary-info groep op LinkedIn, waarin Jos meer dan regelmatig zijn inzichten deelt binnen de actuariële gemeenschap. Hij verwelkomt anderen in het delen van informatie en neemt initiatief om inhoud te delen over brede actuariële onderwerpen. Meer weten over quantum computing? Jos heeft er een artikel over gedeeld. Meer weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Wtp? Jos deelt hier ook regelmatig posts over. De rode draad van zijn pagina/groep zijn nieuwe inzichten, creativiteit en visies. Bijna te veel innovaris om op te noemen dus. Zijn nieuwste initiatief is YIP: Your I Pension. Dit is Jos zijn visie op de nieuwe pensioenwet en een andere draai hieraan. Wil je hier meer over weten? Vraag het hem zelf!

Kortom, Jos is een persoon die zijn eigen stempel op het actuariaat zet. Hij vervult posities waar hij strategisch en creatieve oplossingen bedenkt en deelt hier graag ervaringen over. Een voorbeeldinnovaris!

Heeft u een vernieuwend initiatief getoond of bijgewoond? Suggesties of ideeën voor de blog zijn welkom. Neem hiervoor vooral contact met mij op via bijvoorbeeld LinkedIn!

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.165 - 5.553
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht