Data science en AI in de publieke sector

Griffier gemeente Maastricht

Een sterke, open en lokale democratie start met een goed functionerende informatievoorziening aan de gemeenteraad en haar raadsleden. De praktijk leert echter dat raadsleden niet tevreden zijn over de huidige informatievoorziening. Daarom ging de gemeente Maastricht, op zoek naar verbeteringen, samenwerken met AethiQs.

Een sterke, open en lokale democratie start met een goed functionerende informatievoorziening aan de gemeenteraad en haar raadsleden. Daardoor kunnen raadsleden hun wettelijke taken van vertegenwoordigen, kaderstelling en controle goed uitvoeren. De praktijk leert echter dat raadsleden niet tevreden zijn over de huidige informatievoorziening en ervaringen met verschillende raadsinformatiesystemen wisselend zijn1 . Verbetering van de vindbaarheid van informatie is daarom nodig. Ook de gemeente Maastricht was op zoek naar een verbetering van de informatievoorziening en is daarom met AethiQs gaan samenwerken. Hoe de gemeente Maastricht dit project heeft ervaren bespraken wij met griffier Henk-Jan Bodewitz.

Raadsleden zoeken regelmatig in stukken, zoals raadsbrieven, moties, notulen, et cetera. “Vaak weten raadsleden wel nog vaag wanneer er wat gezegd is, maar niet precies meer. Door de grote hoeveelheid documenten merkten we dat raadsleden vaak niet snel de juiste informatie konden terugvinden.” vertelt Henk-Jan. “Via een gemeenschappelijke kennis raakten we in gesprek met AethiQs die hiervoor hun oplossing MAAT aanbieden en besloten we samen een proefperiode aan te gaan.”


Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures van AethiQs

AethiQs
In overleg
Student
Haarlem, Rotterdam en Weert
AethiQs
In overleg
Medior
Haarlem, Rotterdam en Weert
AethiQs
Marktconform
Starter
Haarlem, Rotterdam en Weert