Benut Wtp-transitie om contactcentra toekomstbestendig te maken

Director PwC

PwC-expert Bart van den Tol roept op om de transitie te gebruiken om klantcontactcentra toekomstbestendig te maken. "De inzet van technologie om de vele vragen rondom de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel aan te kunnen, zal een cruciale rol spelen in de communicatie met deelnemers en daarmee in de betrouwbaarheid van de pensioensector."

Pensioenfondsen denken nog onvoldoende innovatief en ‘outside the box’ als het gaat om het opvangen van de 'tsunami’ aan vragen die tijdens de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel wordt verwacht. Uit gesprekken met fondsen, pensioenuitvoeringsorganisaties (PUO's) en andere marktpartijen naar aanleiding van de Wet toekomst pensioenen (Wtp) concludeer ik dat de voorbereidingen vooral bestaan uit het optimaliseren van de communicatie, online en offline, en uit het inrichten van een flexibele schil en opschalen van de capaciteit. Ook belangrijk, maar ik vraag me af of dit voldoende aanpassingen in de klantencontactcentra (KCC's) zijn om tijdens de transitieperiode en erna een goede bereikbaarheid en hoge kwaliteit te waarborgen. 

Te conservatieve scenario’s zijn risico voor goede invulling van informatieplicht

De hoeveelheid vragen van deelnemers en werkgevers gaat enorm toenemen als gevolg van de transitie. Dat komt vooral door meer (complexe) deelnemerscommunicatie, de impact van veranderingen op individuele deelnemers, toenemende transparantie, meer keuzeruimte en een, herverdeling van risico’s. Daarnaast zal na de transitie de dynamiek van het contact met deelnemers anders zijn dan ervoor. 

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.165 - 5.553
Medior
Utrecht
de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht