Bedrijven overwegen een ‘cloud exit’, maar hoe verstandig is dat?

Director True

Na de jarenlange trend dat alles en iedereen naar de cloud ging, is sinds kort ‘cloud exit’ een ‘buzzword’. Grote bedrijven laten weten juist weer weg van de cloud te gaan bewegen. Maar hoe verstandig is die keuze, en wat houdt een ‘cloud exit’ precies in?

Dropbox, Sony, Hertz, General Electrics, CapitalOne en X (voormalig Twitter): zomaar een aantal bedrijven waarvan in 2023 bekend werd dat ze bezig zijn met een vertrek uit de cloud, oftewel een cloud exit. Of in moeilijkere termen: cloudrepatriëring. Ondertussen is #CloudExit een ‘dingetje’ en vragen steeds meer organisaties zich af: moeten wij dat óók overwegen?

Het grote verschil tussen hypercloudoplossingen – zoals AWS of Azure – en kleinschaligere cloudoplossingen in het private domein blijft in dergelijke discussies over ‘de cloud’ vaak onderbelicht. En dat terwijl met cloud exit vaak wordt bedoeld: weg van de hypercloud, en meer gaan doen via private clouds. Maar hoe bepaal je als organisatie nu of je dingen wel of niet via de cloud moet oplossen? En welk type cloud is dan aan te bevelen?

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

PwC
Marktconform
Senior
Amsterdam
Flynth
8.009 - 11.903
Senior
Meerdere lokaties
Flynth
3.171 - 5.323
Medior
Meerdere lokaties