Background
Nieuws

'AI helpt bij oplossen krapte. Zaak dat HR nauw aangesloten is'

'AI helpt bij oplossen krapte. Zaak dat HR nauw aangesloten is'

directeur AWVN

Kunstmatige intelligentie (AI) kan helpen bij het oplossen van de arbeidsmarktkrapte. Nieuwe technologische mogelijkheden kunnen al op korte termijn medewerkers ondersteunen en taken overnemen. Het is daarbij wel zeer gewenst dat HR nauw is aangesloten bij de invoering van AI om te bepalen waar en hoe AI het best van nut kan zijn.

Dat zegt algemeen directeur Raymond Puts van werkgeversvereniging AWVN vandaag op het jaarcongres van zijn vereniging in Hilversum. Daar zijn 800 vertegenwoordigers van Nederlandse werkgevers en brancheorganisaties bijeen.

De achtergrond van Puts’ oproep is de structurele krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt en zorg over te lage groei van de arbeidsproductiviteit. Die combinatie van factoren zet het verdienvermogen van bedrijven en de welvaart van Nederland onder druk. Introductie van AI kan de productiviteit helpen verhogen, het aantal vacatures verminderen, maar kan ook de werkdruk en het verzuim onder werkenden doen afnemen, betoogt Puts. Maar dat kan alleen als niet enkel IT-professionals betrokken zijn bij AI-projecten, maar ook HR, omdat zij zicht hebben op deze thema’s.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Belastingdienst
5.212 - 7.747
Senior
Utrecht
Belastingdienst
5.212 - 7.747
Medior
Den Haag
Rabobank
5.115 - 7.307
Medior
Utrecht