Agnes Joseph verkozen tot Actuaris van het Jaar 2024

kamerlid

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Actuaris is Agnes Joseph door haar vakcollega's en een vakjury uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2024. Bogdan Tautan ontving de prijs voor het Actuarieel Talent van het jaar.

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Actuaris is Agnes Joseph door haar vakcollega's en een vakjury uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2024. Ze liet mede-genomineerden Henk Bets (Adviesbureau Confident) en Inge van Zon-Zeilstra (Partner bij KPMG) achter zich.

Agnes Joseph: van actuaris naar de politiek

Agnes Joseph is sinds december 2023 lid van de Tweede Kamer voor Nieuw Sociaal Contract. Voordat ze de politiek inging, was ze actuaris bij Achmea Pensioenservices. Haar overstap naar de politiek werd gedreven door haar toewijding aan het vak en haar wens om de belangen van pensioendeelnemers beter te behartigen.

De jury prijst Agnes om haar onvermoeibare inzet voor de maatschappelijke toepassing van het actuariaat. Ze wordt geroemd om haar vasthoudendheid en haar vermogen om complexe pensioenkwesties helder en toegankelijk te maken. Als Kamerlid heeft ze zich met name ingezet voor de hervorming van de Wet toekomst pensioenen (Wtp), waarbij ze pleit voor meer transparantie en keuzevrijheid voor pensioendeelnemers, met bijzondere aandacht voor het invaren van pensioenen en het recht op individuele instemming.

Actuarieel Talent van het Jaar 2024

Ook werd op deze dag de Actuarieel Talent van het Jaar-prijs uitgereikt. Deze ging naar Bogdan Tautan, Reinsurance Analyst en Non-life Actuary bij Achmea. De jury ziet hem als een grote inspiratiebron voor de actuariële wereld, vooral vanwege zijn baanbrekende werk op het gebied van AI. Hiermee slaat hij de brug naar en het actuariaat en brengt meerdere disciplines samen. De jury vindt het des te opmerkelijker dat hij, als jonge actuaris met een Roemeense achtergrond, in zo'n korte tijd al een opvallende bijdrage levert aan de Nederlandse actuariële beroepsgroep.

Andere genomineerden voor deze prijs waren Puck Veeling (KPMG) en Jan-Willem Zeijen (Triple A – Risk Finance).

Foto's: Martin Postma 

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Gemeente Medemblik
5.631 - 7.417
Medior
Wognum
ING
5.060 - 8.143
Medior
Amsterdam
ING
5.060 - 8.143
Medior
Amsterdam